Lyckokurser

Global Happiness Organization erbjuder ett antal kurser kopplat till lycka och välbefinnande – främst riktade till företag, organisationer, myndigheter och skolor.

Våra kurser är helt forskningsbaserade, framtagna tillsammans med Sveriges ledande lyckoforskare. Vi kombinerar fakta, metoder och övningar med en knippa humor, för att på bästa sätt ge våra kursdeltagare nya konkreta verktyg och aktivera inneboende färdigheter. Vi erbjuder flexibla tider och kan skräddarsy kurserna till olika verksamheter och behov – allt från en timmes lunchföreläsning till flera heldagar. Tveka inte att kontakta oss om vi för tillfället inte tillhandahåller just det som du efterfrågar.

Några av våra uppdragsgivare är Malmö kommun, Linköping kommun, Ragnsells, Roche, Högskolan i Skövde, Ideell Arena och Förenade Arabemiraten.

Du når oss på info@globalhappiness.com samt 0704-417188 (Ludvig Lindström, ordförande) eller 0768-680418 (Sabina Renck, psykologisk coach)

Kurs i motivation hos Linköpings kommun 2015

 

Lyckligare Medarbetare
Detta är en kurs för dig som vill ha verktyg och kunskap om hur du kan främja dina anställdas välmående och lyckonivå. En arbetsplats med lyckligare anställda är också en mer kreativ, produktiv och positiv arbetsplats där medarbetare samarbetar bättre. Kursen innehåller bland annat verktyg från positiv psykologi, coaching, motiverande samtal och kognitiv neurovetenskap.

Klimat och Lycka
Går det att leva lyckligt och klimatsmart? Hur hänger dessa två samman?
Denna kurs redogör och besvarar många av de frågor som berör klimatförändring, klimatomställning och lyckan. Vi beskriver också hur företag, myndigheter eller organisationer kan ställa om och faktiskt dra långsiktiga fördelar av att ligga i framkant vad gäller klimat och miljö.

Grundkurs i Positiv Psykologi och Lyckoforskning
Vad är lycka? Hur kan man bli lyckligare? Vad säger forskningen om lycka?
I denna kurs presenterar vi grundläggande forskning och verktyg från positiv psykologi. Allt från hur lyckliga vi är i olika delar av världen, vad forskningen visar bidrar till vårt välmående samt verktyg och strategier för hur man kan må bättre.

Lycka och Positiv Påverkan i Sociala Nätverk
Hur påverkar vi oss själva och andra? Hur stor roll spelar vi i ett socialt nätverk? Hur kommer det sig att människor vi aldrig träffat påverkar hur lyckliga vi är? Dessa är några av de frågor vi besvarar i den här kursen. Vi delar med oss av intressant och ögonöppnande forskning om hur vi påverkar och blir påverkade av människor runt omkring oss, och verktyg för att stärka och lyfta människor i vår omgivning.

Samarbete och Teambuilding
I denna utbildning använder vi oss av våra individuella styrkor för att hitta sätt att komplettera varandra och lösa problem tillsammans. Innan utbildningen kommer deltagarna att få göra ett evidensbaserat test för att få fram sina fem toppstyrkor. Dessa kommer vi sedan att arbeta med under träffen. Både teori och samarbetsövningar ingår.

Grundkurs i Motiverande Samtal/Intervju (MI)
Stärka motivation? Öka tilltro? Lyssna aktivt? Minska konflikter?
Detta är en grundkurs i MI för dig som arbetar med förändringsinriktade samtal, så som målsättning, självhjälp, personlig utveckling, coaching, jobbsök, kost och hälsa, personlig träning eller samtal med kunder.

 

Priser – inkluderar två personer från GHO

1 timme: 14 000 kr

4 timmar: 19 000 kr ← Vårt populäraste alternativ

Heldag: 25 000 kr

Priserna är exklusive moms då GHO är momsbefriade.

 

 

Övriga kurser och utbildningar i Sverige

happy_student

Universitetskurser och program

Högskolan i Skövde erbjuder programmet psykologisk coach med betydande inslag av lyckoforskning och positiv psykologi

Övriga kurser

Studiefrämjandet i Stockholm erbjuder en tvådagarskurs i positiv psykologi

Folkuniversitetet i Umeå ger hösten 2010 kursen: Lycka och välbefinnande – En vetenskaplig väg till ett lyckligare liv

Lyckoprojektet ger kontinuerligt kvällskurser i lyckostrategier och positiv psykologi i Umeå. Uppgifter och läsanvisningar från vårens kurs finns här.

Om känner till fler kurser kring lyckoforskning och positiv psykologi som ges runt om i landet tipsa filip.fors@globalhappiness.com.

Leave a Reply