Årets julklapp; Lycka.

90_02_61---Christmas-Lights_web

Hysterin kring julklappshandeln har dragit igång. Bland all konsumtion kan det vara lätt hänt att vi glömmer att påminna oss själva om vad det ultimata syftet med de symboliska gåvorna är. För min del har dagarna innan julen likställts med stressen kring att hitta något alldeles unikt och tankefull till varje namn på listan av de jag bör ge en klapp till. Jag är tveksam till om jag någonsin verkligen förverkligat målet med att fördjupa relationen, visa kärlek och omtanke till något av namnen genom faktiska prylarna jag köpt. Ett par veckor efter högtiden, nästan garanterat ett halvår senare, ligger julklappen bortglöm bakom någon kartong som så mycket annat av allt det vi köper.

Lyckoaktivist.se tillsammans Charity International vill med en julaktion inspirerad från lyckoforskningen erbjuda ett alternativ som faktiskt når hela vägen fram: En julklapp som gör dig och dina nära och kära lyckligare.

Vi kommer i dagarna före jul på gator och torg runt om i landet dela ut små kuvert innehållande lycka. Helt gratis. Kuverten innehåller enkla, handplockade metoder som bevisats kunna öka din lycka och lyckan för den du väljer att göra det tillsammans med.

1184066_48302667

Detta blir den andra stora lyckoaktivismen vi genomför med syftet att öka lyckan i landet  och uppmärksamma den kunskap och de möjligheter lyckoforskningen erbjuder. I första aktionen delades pengar ut för att få människor att reflektera över att vi blir lyckligare av att ge till andra än att spendera pengar på oss själva.

Följ aktivismen eller delta själv på lyckoaktivist.se och charity.se.

Ha en lyckligare jul!

Erik Fernholm

Lyckoaktivist.se

7 Responses to “Årets julklapp; Lycka.”

 1. Marcus skriver:

  Kom till Malmö! Jag vill har lyckokuvertet! Tack!

 2. […] Läs mer på bnd.nu och i nya Konsumtionsboken från MJV. Tips på alternativa julklappar finns här. […]

 3. Karim skriver:

  Hej! Jag skrev ett inlägg om lycka och lönestopp för ett tag sedan. Finns det någon lyckoekonom som känner sig manad att kommentera?

  http://politiskfilosofi.com/2006/08/16/lonestopp-och-arbete-okar-lyckan/

 4. Filip Fors skriver:

  Skrev nyss ett svar på din blogg. 🙂

 5. Emanuel skriver:

  Bra inlägg! Konsumtion vs lycka är ett aldeles för odebatterat område.

  Så nyfiken på vad som står i kuvertet, måste nästan arrangera detta på min ort så jag får veta 🙂

Leave a Reply