Bli lycklig och få tio år på köpet

Den holländska lyckofoskaren Ruut Veenhoven, som bland annat deltog i Charity Internationals lyckokonferens i Göteborg för två år sedan, har gått igenom 30 studier som visar att lycka har större effekt på människors hälsa än hälsan har på hur lycklig man är. Enligt Veenhoven är livsförlängningseffekten lika stor som att inte röka. Han hävdar också att lycka inte gör dig frisk, men att den skyddar dig mot att bli sjuk.

Old and happy

Lyckliga personer är mer uppmärksamma på sin hälsa, mer aktiva och sociala samt måttligare i sin alkoholkonsumtion och råkar mer sällan ut för olyckor. De är också mindre stressade, vilket påverkar immunförsvaret positivt.

Veenhovens forskning visar att lycka kan förlänga ditt liv med upp till tio år. Så se till att ha kul medan du ännu är i livet! 🙂

Ludvig Lindström

2 Responses to “Bli lycklig och få tio år på köpet”

  1. Selin skriver:

    Har du källa på dethär inlägget? Vi skriver en uppsats och behöver bra källor och även om sidan är underbar så är det ju pålitligare att gå till grundkällan. (=

Leave a Reply