#44: Så bygger du din självkänsla


I dagens poddavsnitt tar vi upp självkänsla. Med oss har vi Magnus Lindwall som undervisar och forskar i psykologi, inriktning hälsopsykologi, vid Göteborgs universitet.  Ett långt avsnitt, men väl värt att lyssna på!

 • Vad är självkänsla?
 • Skillnaden mellan självkänsla och självförtroende
 • Myter – har mobbaren till exempel alltid dålig självkänsla?
 • Strategier för ökad självkänsla

Och mycket mer! 🙂

Länk till Magnus Lindwalls bok ”Självkänsla : bortom populärpsykologi och enkla sanningar”

3 Responses to “#44: Så bygger du din självkänsla”

 1. David skriver:

  Väldigt bra intervju. Ett av de bästa avsnitten hittills!

 2. Linda skriver:

  Har alltid trott att mobbare haft dålig självkänsla, men bra att få sina fördomar utmanade. Bra podd! 🙂

 3. Rigmor skriver:

  Ett intressant samtal/intervju, där jag fick lite mer kunskap och insikt i självkänsla/självförtroende- begreppsdjungeln.
  För min del är det så, att jag är en ”bättre människa” = gladare och vänligare mot min omgivning, när ”tanken” är full, dvs när min självkänsla m bekräftelse och då jag lyckats med något jag företar mig. Självkänslan är som en vindflöjel.
  De som mobbar har antingen låg självkänsla eller alldeles för hög på gränsen till narcissism, enligt min erfarenhet. En som mår bra och är trygg i sig själv har ingen lust att trycka ner eller tala illa om andra.

Leave a Reply