Running for a happier world

Running for a happier world

För en dryg vecka sedan sprang jag mitt första (och troligen sista) maraton. Vi var två från GHO som gav oss iväg på den 4,2 mil långa färden längs Amsterdams gator.

Loppet i sig var dock mer av en plåga än en lyckkoboost. Träningen innan hade störts av ett antal förkylningar och jag var tyvärr inte helt frisk inför loppet heller. Dock var det en härlig känsla att ha tagit sig i mål trots alla motgångar på vägen.

Generellt sett är fysisk träning enormt viktigt för att man ska må bra. För deprimerade har det visat sig att idrottande är lika effektivt som antidepressiv medicin. Motion reducerar helt enkelt oro och stress vilket gör att du känner att du har kontroll över din kropp och hälsa. Ett motionsprogram kan även göra att du över en längre tid känner dig starkare och friskare.

Så flåsa på, även om just maraton kanske inte är något som jag kan rekommendera för alla 🙂

Ludvig Lindström

Leave a Reply