Medkänsla från Ted

Kristin Neff, en av världens främsta forskare på Self Compassion, talar i detta TEDx om sin forskning samt hur mycket det betytt för henne att lära sig ha medkänsla till sig själv. Hur skulle det vara om du gav dig själv lite mer medkänsla och lite mindre hårda domar, när du står inför utmaningar?

Anna Gordh Humlesjö

One Response to “Medkänsla från Ted”

  1. […] Oavsett om du föredrar badbyxor eller bikini på stranden, satsa din energi på att uppskatta din kropp och dig själv som du är istället för att ägna dig åt den omöjliga ekvationen av jämförelser med andra. Även om vi människor har väldigt mycket gemensamt i grunden så är vi alla olika och unika. Boosta din själv respekt genom att fundera över vilka värderingar som är viktiga för dig, vad du gillar att göra med dig och din kropp, vad får dig att utvecklas, utmanas, skratta och njuta av livet! När det är utmanande och om självkritik tar över (och det gör det för oss alla ibland…) kom i håg Self-Compassion! […]

Leave a Reply