Positivt tänkande i snö-kaoset

När snön yr hysteriskt och tåg och bussar står stilla så är det mångas tålamod som prövas. Jag vaknade på morgonen igår för att åka iväg på ett jobb i Västerhaninge men min resa som borde ha tagit 1h 15min tur och retur visar sig ta hela 7 timmar!  SL visar i en hel timmes tid på skyltarna att pendeln minsann ska komma om en minut…..men det vet ju alla som bor i Stockholm att SL-minutrar är i en klass för sig.
Väldigt falsk marknadsföring helt enkelt. 😉
Och tillslut efter att ha slängt ut alla resenärer från pendeltåget med orden att varken tåg eller bussar kommer att röra sig ur fläcken så föreslår SL lite klämkäckt naivt att ”Det är nog bäst att ni går hem istället!”.  En bra idé för alla som bor i Västerhaninge kanske, men en mindre bra idé för de som råkar bo på andra sidan stan 😉

En finfin övning i positivt tänkande tänker jag.  För jag har ingen lust att stå och sura i en evig väntan på pendeltågsstationen.

snökaos

Så jag skrapar ihop en brokig skara sköna främlingar där på stationen och vi pulsar i halvmeter hög snö genom skog, över en stor och totalt översnöad kyrkogård och på snirkliga vintervägar i flera timmar för att kunna komma hem. Vi roar varandra med lite galghumor, har otippat kul, tar del av varandras livshistorier och får oss en hel del sköna garv där längs vägen!
Ingen verkar ha något större behov av att Birgit Friggebo ska komma dit för att  sjunga ”We shall overcome” 😉

Och istället för att komma hem arg och bitter så kommer jag hem på riktigt glatt humör. Mitt livs roligaste pendeltågsförsening!
Det finns inga problem – bara utmaningar! 🙂

Vad har ni läsare för knep i situationer då många tenderar att reta upp sig? Dela gärna med er!

Kram / Boel Björkenwall
Ansvarig för Global Happiness Organization i Sthlm, Hypnotisör, Hälsorådgivare, Föreläsare & Inspirationskonsult på Viability

Mail: boel.bjorkenwall@globalhappiness.com
www.viability.se
www.globalhappiness.com

Leave a Reply