Sexig julkampanj?

Sexig skylt

Det närmar sig jul och som vanligt bjuder vi i Global Happiness Organization (GHO) på en liten julkampanj. Denna gången handlar det om sex på köpcentrum. Nä, det låter faktiskt mer vansinnigt än det faktiskt är.

I måndags satte lyckoaktivister i GHO, däribland jag själv, upp skyltar vid köpcentrum runt om i Sverige, bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Texten på skyltarna löd: ”Gå hem och ligg med varandra 0 kr”.

Syftet med aktionen var att uppmärksamma stressade julklappshandlande människor på att det går att använda sin tid betydligt bättre och billigare. Om vi istället använder vår tid och våra pengar till att investera i saker som gör oss långsiktigt lyckliga, som lyckocoachning, relationer, naturupplevelser och motion kan vi få en mycket bättre lyckoavkastning. Vissa njutningsfulla aktiviteter behöver heller inte kosta något, som en skön massage, en kram eller sex.

Andra långsiktigt lyckofrämjande aktiviteter och förslag på julklappar kan du läsa om HÄR.

Bilden ovan är från kampanjen på köpcentrumet Nordstan i Göteborg som även blev omskriven i den här artikeln från Göteborgsposten.

Vad tycker du om kampanjen? Sexig, kul eller rent av provocerande?

Ludvig Lindström

Leave a Reply