Snyft och tack

Att titta på sorgliga filmer gör oss mer nöjda med våra relationer visar en undersökning som gjorts av ett forskarteam vid Ohio State University. Nästan 400 studenter fick först fylla i en enkät som mätte deras lyckonivåer i livet i stort samt lyckonivåerna i deras förhållanden. Därefter fick de titta på ett sorgligt filmklipp, och sedan fylla i enkäten igen. Efter att ha tittat på filmen kände de sig lyckligare än innan och forskarna tror att det beror på att filmklippet fick dem att reflektera kring sina egna relationer och påminnas om hur mycket deras nära och kära betyder för dem. Skälet var alltså inte – som man kanske kan tro – en känsla av att de i jämförelse har det bättre än personerna i filmen, utan istället en påminnelse om att vara tacksam för alla härliga människor de har i sina liv.

titanic

Linnea Molander www.katchingcoaching.se

One Response to “Snyft och tack”

  1. Att praktisera ”Gratitude” eller tacksamhet på svenska är ett bevisat sätt att höja sin egen lyckonivå.

    Alla sätt som får en att vara tacksam för det man har är vägar till lycka.

Leave a Reply