Forskare mediterar för kreativitet

Forkare mediterar så kreativiteten flödar

När jag surfade omkring för ett par dagar sedan så snubblade jag över den här artikelserien i Svenska Dagbladet. NICE! Super spännande läsning om allt från medvetande forskning, kreativitet och meditation, till hur miljötänkande kan länkas till mindfulness och mycket mycket mer. Alla artiklar under rubriken ”Stillhet”. Något som intresserar dig? Själv drar jag ut och campar vid atlantkusten i tre veckor, så de blir mindre nät-surfande men destu mer av stillhet och hav. Önskar er en fortsatt skön sommar(läsning) allihopa, stor kram på er!

Här är länkarna:

Stillhet – alla artiklar

Anna Gordh Humlesjö

3 Responses to “Forskare mediterar för kreativitet”

 1. Göran Hådén skriver:

  Intressant! Exempel på meditation och yoga i idrottens värld: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/os2012/article15240547.ab

 2. Martin skriver:

  För att ställa om samhället i grön riktning behövs både en yttre och inre omställning tror jag. Den inre består av våra värderingar, vår värlldsbild och hur vi förhåller oss till oss själva, andra människor och den jord vi bebör.

 3. Lars skriver:

  Mycket läsning.
  Personligen uppskattade jag läsarkommentarerna i sista artikeln mest. De visar på ett fantastiskt brett spektrum av upplevelser, attityder och tankar och verkar ”sanna” till skillnad från reklamnära infromation om hur fantastiskt det är med meditation.

Leave a Reply