Ny bloggare: Linnea Molander

0011

Linnea Molander arbetar som psykologisk coach, föreläsare och frilansjournalist. Hon har akademisk utbildning i kognitiv neurovetenskap, evidensbaserad coachning och positiv psykologi.

Hur kom det sig att du blev intresserad av lycka och lyckoforskning?

Intresse och nyfikenhet inför hur livet fungerar har alltid funnits men det tog fart ordentligt när jag började läsa till psykologisk coach och insåg att det finns en hel värld av kunskap och forskning att upptäcka, utforska och sprida.

Hur jobbar du med lyckofrågor som psykologisk coach?

Mitt huvudsakliga syfte med allt jag gör är att sprida den fantastiska kunskap som finns om lycka och välbefinnande och hjälpa människor ta den till sig. Om jag sedan gör det i en coachingsession, genom att föreläsa eller skriva tidningsartiklar ser jag som sekundärt.

Vilka områden har du tänkt skriva om på bloggen? Några frågor du särskilt vill belysa?

Jag kommer främst skriva om hur relationer påverkar välbefinnandet och om hur välbefinnandet påverkar våra relationer.

Till sist, vad gör dig själv lycklig?

Långa varma kramar och skogen.

Filip Fors (www.filipfors.se)

3 Responses to “Ny bloggare: Linnea Molander”

 1. Välkommen som lyckobloggare Linnea! Ska bli väldigt intressant att läsa dina inlägg om relationer och välbefinnande 🙂

 2. Lars skriver:

  Intressant inriktning Linnea: ”hur relationer påverkar välbefinnandet och om hur välbefinnandet påverkar våra relationer”
  Jag vill gärna se lite mer relationsforskningsresultat presenteras på bloggen. Det är skrämmande hur många som idag hamnar i skillsmässor och hur lite vi lär oss om att hantera våra nära relationer i skolan.

  Själv har jag på ”halvvetenskaplig” grund kopplat ihop forskningsresultat från två personer. Den ena är John Gottman, som genom att studera ett pars kommunikation i 20 minuter kan avgöra med fullgod träffsäkerhet om de kommer att skilja sig inom 6 år. John hade dock svårt att översätta denna insikt i en terapeutisk teknik. Där tar jag till mig Marchall Rosenberg, Non Violent Communication, som visar vägen till konfliktreducerande kommunikation.

  Johns resultat är evidensbaserade. Marchall är mera en guru med egenpåhittad metod, men den är väl empiriskt beprövad, om än inte vetenskapligt bevisad.

  Jag skall med glädje läsa dina blogginlägg, Linnea

  🙂 Lars

 3. Anna Gordh Humlesjö skriver:

  Jipppi va kul att du ska blogga här! Välkommen!! Kram

  Ps. Kul sammanträffande att du nämnde Gottam här Lars, såg det först nu. Vi får blogga mer om honom då:) D.s

Leave a Reply