Välkommen till Lyckobloggen!

Vad är egentligen meningen med livet? Den frågan har säkerligen ställts av miljarder människor i tiotusentals år. Ändå verkar vi inte ha fått något riktigt svar på den. Det vi kan sluta oss till är dock att alla kännande levande varelser strävar efter att undslippa lidande och att öka sin lyckonivå. Vi borde alltså kunna säga att det är något positivt för en individ att känna lycka och negativt för en individ att lida. Drar man det till sin spets borde slutsatsen bli (och kanske målet med livet?) att sträva efter att maximera lyckan och minimera lidandet i världen (eller varför inte universum?) på så lång sikt som möjligt. Det låter kanske lite knäppt i mångas öron, men tänker man efter är det kanske inte så dumt ändå.

När jag startade upp Charity International var syftet just att jobba i den här riktningen. Nu, två och ett halvt år senare, har vi kommit en bra bit på väg. Organisationen har knutit till sig både ekonomer, politiker, filosofer och några av de främsta lyckoforskarna, som alla hjälper oss i arbetet med att skapa en lyckligare värld. Flera av dessa kommer du att få stifta bekantskap med i denna blogg.

Jag både tror och hoppas att Lyckobloggen.se kommer kunna bli ett stort hjälpmedel för individer som vill höja sin egen lycka och för politiker som vill skapa en lyckligare värld. Lycklig läsning! 🙂

Ludvig Lindström

3 Responses to “Välkommen till Lyckobloggen!”

 1. FÄRJAN-RUTH skriver:

  GRATTIS TILL LYCKOBLOGGEN!!!Kul att jag redan har bloggat om er!!! Ska tipsa om er överallt! Kram. Färjan-Ruth. Båtpastorn

 2. Rigmor Tjerngren skriver:

  Ett spännande projekt och en meningsfull Blogg för en gångs skull!
  Jag kommer att följa den dagligen!
  Stort lycka till!
  /Rigmor

 3. hans nyström skriver:

  jag har en matematiskt baserad lyckoformel med variantioner.
  Nån intresserad?
  HälsarHans 08. 42 999 41

Leave a Reply