Coaching om mat, näringsämnen & lycka

Boel pratar mat och lycka

På Malmös temadagar ”Globala Malmö” så lyckocoachade jag på temat mat, näringsämnen och lycka. Mitt första möte var med en journalist från Sydsvenska Dagbladet som dagen till ära hade matat sin hjärna med snus, kaffe, hamburgare och coca cola. Ett utmärkt tillfälle till att prata om skillnaden mellan en kortsiktig lyckokick och långvarig och mer stabil glädje. För det vi kortsiktigt blir glada av, riskerar många gånger att långsiktigt dränera hjärnan på näring och dra ner oss!

Det landade i en artikel med det klämkäcka namnet ”Ät dig lycklig med zink” – så bara ni äter zink så garanterar jag er evig lycka! Nej, så enkelt är det ju inte, men media brukar vara förtjusta i att banalisera budskapen 😉 Sanningen är ju att maten vi äter är En av Flera viktiga aspekter för att vi ska vara glada! Komiskt nog ser det också ut i artikeln som att lax med broccoli och bladgrönsaker är den enda lunchen som jag anser duga för att ge lycka. Den kritiske läsaren kan tro att jag är en ragata som inte tillåter folk att vara vegatarianer 😉 Nej, laxen var förstås ett förslag – som en väg att få i sig Omega 3. Vegatarianen har det något tuffare där men kan istället välja att ringla linfröolja över en sallad eller blanda ner det i en mumsig smoothie med en massa bär och andra goda nyttigheter är också ett superbra sätt att få i sig omega 3! Min egna favorit som även brukar gå hem bra hos kräsmagade barn! 🙂

Men temat mat och lycka är brett! Under dagen i de olika mötena hann vi också med att bl.a. prata om ångesten som kan uppstå när vi inte lyckas äta så korrekt som vi kanske skulle vilja, om den extremt stora vikten av att hålla koll på D-vitaminnivåerna om man är mörkhyad, och om hur en dålig matsmältning verkligen kan dra ner humöret och vad man gör åt det. Å så blev det flera aha-utrop när vi pratade om magnesiumbristsymtom och hur det hänger ihop med lågt humör, sömnproblem, muskelspänningar och huvudvärk! 🙂 Tiden räckte knappt till!

Om ni läsare är intresserade av att vi skulle komma till exempelvis er arbetsplats och köra ett liknande event med lyckocoaching inom olika områden så hör av er! 🙂

Kram / Boel Björkenwall
Auktoriserad Hälsorådgivare
Ansvarig för Global Happiness Organization i Sthlm.
boel.bjorkenwall@globalhappiness.com

På Malmös temadagar ”Globala Malmö” så lyckocoachade jag på temat mat, näringsämnen och lycka. Mitt första möte var med en journalist från Sydsvenska Dagbladet som dagen till ära hade matat sin hjärna med snus, kaffe, hamburgare och coca cola. Ett utmärkt tillfälle till att prata om skillnaden mellan en kortsiktig lyckokick och långvarig och mer stabil glädje. För det vi kortsiktigt blir glada av, riskerar många gånger att långsiktigt dränera hjärnan på näring och dra ner oss!
Det landade i en artikel med det klämkäcka namnet ”Ät dig lycklig med zink” – så bara ni äter zink så garanterar jag er evig lycka! Nej, så enkelt är det ju inte, men media brukar vara förtjusta i att banalisera budskapen 😉 Sanningen är ju att maten vi äter är En av Flera viktiga aspekter för att vi ska vara glada! Komiskt nog ser det också ut i artikeln som att lax med broccoli och bladgrönsaker är den enda lunchen som jag anser duga för att ge lycka. Den kritiske läsaren kan tro att jag är en ragata som inte tillåter folk att vara vegatarianer 😉 Nej, laxen var förstås ett förslag – som en väg att få i sig Omega 3. Vegatarianen har det något tuffare där men kan istället välja att ringla linfröolja över en sallad eller blanda ner det i en mumsig smoothie med en massa bär och andra goda nyttigheter är också ett superbra sätt att få i sig omega 3! Min egna favorit som även
brukar gå hem bra hos kräsmagade barn! J
http://www.sydsvenskan.se/malmo/at-dig-lycklig-med-zink
Men temat mat och lycka är brett! Under dagen i de olika mötena hann vi också med att bl.a. prata om ångesten som kan uppstå när vi inte lyckas äta så korrekt som vi kanske skulle vilja, om den extremt stora vikten av att hålla koll på D-vitaminnivåerna om man är mörkhyad, och om hur en dålig matsmältning verkligen kan dra ner humöret och vad man gör åt det. Å så blev det flera aha-utrop när vi pratade om magnesiumbristsymtom och hur det hänger ihop med lågt humör, sömnproblem, muskelspänningar och huvudvärk! 🙂 Tiden räckte knappt till!
Om ni läsare är intresserade av att vi skulle komma till exempelvis er arbetsplats och köra ett liknande event med lyckocoaching inom olika områden så hör av er! 🙂
Kram / Boel Björkenwall
Auktoriserad Hälsorådgivare
Ansvarig för Global Happiness Organization i Sthlm.
boel.bjorkenwall@globalhappiness.

Leave a Reply