I helgen blev Malmö lite lyckligare

Glada lyckocoacher
Glada lyckocoacher. Foto: Ryuei Sasaki

I lördags var det alltså lyckocoaching i Malmö. Trots strålande sol och ljumma vindar var det hela 350 nyfikna människor besökte Globala Malmös temadag ”Think Global Act Local” på Moriska paviljongen. På programmet stod bland annat teater, seminarier, föreläsningar och alltså lyckocoachning med GHO.

Coachningen blev fullbokad – 24 stycken fick chansen att lära sig mer om mat och lycka, lycka kopplat till mindfullness samt olika sorters lyckostrategier som man kan använda sig av i vardagen. 24 kan låta som ett litet antal, men betänk då att lyckan är som ett virus. Den sprider sig och smittar av sig från person till person så att ge dessa 24 personer verktyg för att öka sitt välmående får en mångdubbelt större lyckoeffekt. En studie som tidigare presenterats på British Medical Journals hemsida, visar att välbefinnande sprider sig i tre led: till din vän, till din väns vän och till din väns väns vän.

Men var höll männen hus? Det var bara kvinnor och tjejer för hela lyckoslanten. Kanske är det så att den här sortens mer mjuka frågor inte lockar män i samma utsträckning. Möjligen får vi försöka marknadsföra vårt event lite mer ”manligt” nästa gång.

Lyckocoachningen blev hur som helst väldigt lyckad. De jag träffade blev alla så inspirerade att de skulle köra vidare på några av de strategier som jag tipsade om. En av dessa strategier var att varje dag skriva ner tre bra saker som hänt under dagen och sedan reflektera över dessa. Det gör att man börjar fokusera mer på det positiva som händer i vardagen och det stärker ens positiva tänkande. Pröva själv vetja!

Efter all mediabevakning från coachningen och den positiva respons vi fått från Malmö stad är vi nu på gång att lyckocoacha i fler kommuner. Kanske kommer vi snart till just din! 🙂

Anna in action
Anna in action. Foto: Ryuei Sasaki


Boel pratar mat och lycka

Boel pratar mat och lycka. Foto: Ryuei Sasaki

Glada miner efter lyckat lyckocoachande

Glada miner efter lyckat lyckocoachande. Foto: Ryuei Sasaki

Ludvig Lindström

One Response to “I helgen blev Malmö lite lyckligare”

  1. […] med ett par andra här från Lyckobloggen och GHO i ett lyckocoachingprojekt i Malmö (läs om det HÄR). Efteråt har vi fått massor av positiv respons från […]

Leave a Reply