En lycklig vecka?

hand-with-flower-happiness-change
 
Inspirerad av Görans inlägg om snabba lyckostrategier och Görel Kristinas inlägg om lycka på schemat bestämde jag mig igår för att sätta ihop ett eget litet ”lyckoschema” som en extra krydda på veckan som kommer. En  snabb och enkel lyckointervention per dag blir det. Interventionerna är baserade på lyckostrategier som bland annat Sonja Lyubomirsky, Martin Seligman och Barbara Fredrickson testat i sina experimentstudier.
 
– Måndag: Fem saker att vara tacksam för
Under måndagen skriver jag ner fem saker som jag känner mig tacksam för i mitt liv.

– Tisdag: En ny rolig idé
Under tisdagen ägnar jag ca 10 minuter åt att skriva ner en rolig idé/projekt som jag vill förverkliga i framtiden.

– Onsdag: En snäll handling
Under onsdagen gör jag en ”extra” snäll handling för en vän eller främling.

– Torsdag: Tacksamhetsbrev
Under torsdagen skriver jag ett mail eller ett vykort  till en person som gjort något bra och tackar personen för detta.

– Fredag: Njut av god mat
Under fredagen unnar jag mig en lunch eller middag på min favoritrestaurang tillsammans med en vän och njuter av maten mindfullt.

– Lördag: Besök en ny plats
Under lördagen tar jag en promenad till ett nytt ställe som jag aldrig sett förut.

– Söndag: Kärleksmeditation
Under söndagen gör jag en så kallad ”kärleksmeditation”.

På söndagkväll berättar jag vilken effekt strategierna gav samt vilken jag tyckte bäst om. 🙂

Hur skulle din ”lyckovecka” se ut? 🙂

 

Filip Fors (filip.fors@charity.se)

4 Responses to “En lycklig vecka?”

 1. Förnöjsam skriver:

  Du skriver att du ska skriva ner en rolig idé imorgon. Men det är väl minst sagt en rolig idé att skriva plan för en lyckovecka som du gjorde nu? 🙂

  Dessutom är det ju en extra snäll handling för oss läsare att publicera denna lyckoplan, så onsdagshandlingen kanske också blir något du nyss gjort? 🙂

 2. Härligt initiativ Filip! 🙂

 3. Rigmor skriver:

  Min drömlyckovecka ser ut som följer:

  MÅNDAG:
  Mäklaren ringer på morgonen och säger att flera spekulanter vill köpa vårt hus och att budgivningen just nu är långt över utgångspriset. Vi skriver ett suveränt köpekontrakt på kvällen.
  TISDAG:
  Brittsommarvärme och alla löv och barr har blåst in till grannen efter stormen i helgen.
  ONSDAG:
  Mina f.d. arbetskamrater hör av sig och ber om förlåtelse för den mobbning jag utsatts för på min förra arbetsplats. Även min f.d. chef hör av sig via ett långt brev, där jag får total upprättelse, en stor bukett champagnefärgade rosor och ett saftigt avgångsvederlag.
  TORSDAG:
  Min kurs i samtalsmetodik avslutas med att kursdeltagarna bjuder ut mig på krogen. Vi planerar en spännande uppföljning till våren.
  FREDAG:
  Brottsofferjouren beviljar Organisation Mot Mobbning ett större anslag för att genomföra sin upplysnings-, kartläggnings- och elimineringskampanj mot vuxenmobbning.
  LÖRDAG:
  Bjuder min familj, mina vänner och MÅNGA andra trevliga människor på en bowlingtävling med efterföljande veganska/vegetariska buffé på Glimmingehus: levande ljus och klassisk musik och sedan berättar skådespelaren Anders Granström, i nattens mörker och med flämtande ljus, sina ”hiskeliga historier och bisarra berättelser”.
  SÖNDAG:
  Åker till ett lyxigt SPA med mina tre bästa väninnor och får total genomgång av kroppen med massage, ansiktsbehandling, manikyr, pedikyr, tångbad mm. medan vi pratar om allt och ingenting och avslutar med en ljuvlig låååånglunch iklädda vita fluffiga frottémorgonrockar och med rosiga kinder och sammetslen hud..

  DET vore en lyckovecka att se fram emot…

  /Rigmor

 4. Strebern skriver:

  Du får mig att se ljuset. 🙂

Leave a Reply