Hur vill du minnas ditt liv när du dör?

screen1_large

5 saker människor ångar på sin dödsbädd:

1. Jag önskar att jag hade haft modet att leva utifrån min sanning och inte låtit andras förväntningar styra mina livsval.

2. Jag önskar att jag inte hade jobbat så hårt.

3. Jag önskar att jag hade haft mod att uttrycka mina känslor.

4.
Jag önskar att jag hade hållit kontakten med mina vänner.

5. Jag önskar att jag hade låtit mig vara lyckligare.

Starkt att läsa den här artikeln om vad människor ångrar innan dom dör. (Läs hela artikeln här) En sjuksköterska som vårdat svårt sjuka i livets slutskede skriver om vad människor berättar att de ångrar på sin dödsbädd. Hon sammanfattar 5 saker som de önskar att de hade gjort annorlunda om de kunde leva om sitt liv. Jag känner att jag redan ångrar vissa av dessa saker och jag är glad att jag fortfarande kan välja. Det känns inspirerande att påminna mig om att ännu mer aktivt välja hur jag vill leva. Så att man inte behöver tänka tillbaka på allt en dag och se all potential som en gång fanns där.  Det sägs att vi dör på samma sätt som vi lever vårt liv. Hur drömmer du om att leva ditt liv? Vad hindrar dig? Går det att börja redan idag?

Anna Gordh Humlesjö

4 Responses to “Hur vill du minnas ditt liv när du dör?”

 1. FEG skriver:

  Intressant!! Låter logiskt, läste ganska förundrad om vad ekonomen Keynes ångrade. John Maynard Keynes loved Champagne. When asked if he had any regrets in life he admitted to only one. I regret that I did not drink more Champagne, he said. Undrar om han vidhållt detta på sin dödsbädd.

 2. Julia skriver:

  WoW! Tack Anna för ditt inlägg.
  Jätteintressant! Och en super tankeställare.

 3. Anna Gordh Humlesjö skriver:

  Tack fina ni…

  Ja visst blir det en tankeställare Julia.

  Och FEG, Champagne ha ha, inte för att jag tror att de leder till särskilt mycket mer lycka i det långa loppet, det ska nog till lite mer meningsfulla saker, fast om man dricker det med sina vänner, varför inte:)

 4. FEG skriver:

  Håller med om att Champagne kan vara trevligt i goda vänners lag. Tycker att observationerna i inlägget väl illustrerar det som verkar vara en kärna i livet dvs. att vara rädd om sina vänner och sann mot sig själv.

Leave a Reply