Enkla lyckotips

1. Skriv varje eftermiddag ner tre saker som du är tacksam för. Om du känner att det blir för ofta, så kan du istället göra det en gång i veckan och då skriva ner fem saker som du är tacksam för.

2. Le! Äkta leenden är bäst, men även ett falskt leende ger faktiskt äkta lycka (funkar för många). Pressa upp kinderna maximalt och håll kvar i cirka fem sekunder. Upprepa vid behov :)

3. Gör något oväntat snällt för en vän eller främling.

happier.com fördjupar sig tusentals användare genom övningar och tester i hur man enligt forskningen bäst blir lyckligare. Mitt första tips ovan är det som användarna på happier.com har röstat fram som den allra bästa lyckostrategin hittills.

Enligt en ny studie kan det till och med räcka att tänka på en bra sak som hänt under gårdagen för att öka lyckan med 15 procent!

Om du vill locka fram ett äkta leende kan det förstås räcka att bara tänka på något roligt. Om du får svårt att komma ihåg att le, så kan du göra det till en vana att le varje gång du får ett sms eller telefonsamtal. Offentligt kanske du vill le mer måttligt, men då kan du å andra sidan sprida glädjen till andra. Leenden är precis som gäspningar mycket smittsamt :)

Läs här om hur du bäst bryter dåliga vanor.
Läs här om hur du bäst tillämpar lyckostrategierna från det här inlägget.

Lycka till!

Göran Hådén

Tags:

Leave a Reply