Lycka som julklapp

Lyckokort

Julen närmar sig med stormsteg och för många kan det vara en stressig period. Bland annat ska alla dessa julklappar inhandlas. Eller är det verkligen ett måste?

Förra året, mitt i julruschen, delade lyckoaktivister från Global Happiness Organization (GHO) och Lyckoaktivist.se ut ett tusental lyckokuvert utanför köpcentrum runt om i landet. Varje lyckokuvert innehöll en eller flera lyckostrategier som enligt lyckoforskningen generellt sett ökar människors  långsiktliga välbefinnande betydligt mer än de flesta prylar som köps in inför julen.

Tanken med aktionen var huvudsakligen att få folk att börja omvärdera vad som uppfattas som viktigt i samhället. Lyckoforskningen kan lära oss mycket om vad vi bör fokusera på för att höja vårt välmående och fler prylar är inget som kommer högt upp på den listan. Enligt en undersökning från Sifo förra året anser 88% av svenskarna att julen borde handla om familjen och 47% att den nu handlar om julklapparna.

I år föreslår därför GHO en smart kompromisslösning. För er som tänker ge julklappar rekommenderar vi att ni köper ”Kort om Lycka”. De 50 korten består av exempel, övningar och kloka ord om hur du kan öka ditt välbefinnande; allt baserat på vetenskapliga lyckostudier.

Storleken på korten är 8×5 cm och priset 89 kr (frakt tillkommer). GHO erhåller 10 kr för varje uppsättning lyckokort som säljs genom oss. För att så ska ske, ange GHO i beställningsmailet tillsammans med namn, adress och det antal du önskar beställa. Mailet skickar du till anna.m.holmqvist@gmail.com.

Leverans sker innan jul. Mer information hittar du på bloggen mat och lycka.

Ludvig Lindström

Leave a Reply