Glädje i Skövde

lyckocoachSveriges Akademiska Coacher har under hösten inlett ett sammarbete med lokaltidningen Skövde Nyheter, för att sprida kunskap om lyckoforskning och positiv psykologi. Projektet som pågår just nu, går ut på att 5 deltagare från länet, under 8 veckor får ta del av olika övningar med utgångspunkt från Sonja Lyubomirskys bok Lyckans Verktyg. Det hela sker under vägledning av fyra Akademiska Coacher, och yes, jag är en av dem. (se bilden Benjamin Strandman, Linnea Molander, Tina Löfström och Anna Gordh Humlesjö)  Deltagarna i projektet får bland annat testa att bygga en “happiness-portfolio”  à la Barbara L. Fredrickson, tacksamhets dagbok och mindfulness. Det har verkligen varit otroligt kul att arbeta med projektet. Det slår mig gång på gång hur kraftfullt det är att skapa en liten enkel förändring i vardagen som leder till stor skillnad i upplevelsen av våra liv. Förhoppningsvis leder projektet även till att fler får upp ögonen för att vi aktivt kan skapa plats för glädje, engagemang och meningsfullhet  i vardagen. Det går att följa dokumentationen av projektet på Skövde Nyheters hemsida med nya reportage och krönikor varje vecka, sök på ordet ”lyckocoach”. Check us out;)

Anna Gordh Humlesjö

5 Responses to “Glädje i Skövde”

 1. Pernilla Stoor skriver:

  Såå otroligt bra initiativ! Heja erat projekt och heja att öka Lyckan i Skövde-Sverige-Världen!

 2. Elisabeth skriver:

  Ser fram emot att få följa detta. Tack för tips!

 3. Anna Gordh Humlesjö skriver:

  Kul Elisabeth! Här är tex. en länk till min senaste krönika i artikelserien i sn: http://www.skovdenyheter.se/nyhet/927/lycklig-pa-riktigt

 4. Riktigt kul och bra krönika där!

 5. Anna Gordh Humlesjö skriver:

  Tack Ludvig, kul att du gillar den:)

Leave a Reply