Världens största lyckoaktion genomförd i Skövde.

Skärmavbild 2011-10-09 kl. 7.44.15 PM

Under Nukalaset samlades 1200 nyinflyttade till Skövde för att välkomnas. Dagen började med kortege med trumkår till Arenan och fortsatte med diverse underhållning som rockband, trumkår, dans, flashmob och cheerleaders. Erik Fernholm var föreläsare och konferencier för kalaset och fick med alla 1200 deltagarna på att genomföra världens största lyckoaktion.

Några evidensbaserade insikter låg bakom aktionen; att positiva känslor sprider sig i nätverk, att det är de små handlingarna som räknas över tid och vikten av tacksamhet för att öka sitt välbefinnande. För att knyta ihop och framförallt själva uppleva dessa insikter fick publiken möjligheten att reflektera över en nu levande person de uppskattar mycket men som de aldrig uttryckt sin tacksamhet för. Efter lite funderingar fortsatte alla med att skriva ett tacksamhets-sms till den utvalda person de tänkt på. Tillsammans skickade vi iväg lite tacksamhet i över 1200 sociala nätverk.

Vi ber om ursäkt för överbelastningen av mobilnätet =D

Erik Fernholm

Social entreprenör, utbildare & akademisk coach

Lyckoaktivist.se

3 Responses to “Världens största lyckoaktion genomförd i Skövde.”

 1. Elisabeth skriver:

  Det är så lätt att glömma bort att uttrycka sin tacksamhet. Jag tycker att det här var ett väldigt fint initativ. Mer sådant!

 2. Erik Fernholm skriver:

  Kul att du uppskattar det! Har fått höra fina erfarenheter om människor som återförenas bara för ett litet sms eller uttryckt tacksamhet =D

  Det är inte tanken som räknas. Utan handlingarna, små som stora varje dag.

 3. Härligt! Verkligen ett bra initiativ! 🙂
  Hälsningar från Lycka och glädje-bloggen, som också sprider positivitet! 🙂

Leave a Reply