Nytt utilitaristiskt uppslagsverk

Wiki Felicifia

Ett första utilitaristiskt uppslagsverk har sett dagens ljus: Wiki Felicifia. Uppslagsverket bygger på samma idé som Wikipedia gör. Artiklarna skrivs av människor världen över, dygnet runt och vem som helst kan läsa, redigera och lägga till. Wiki Felicifia tar framförallt upp filosofiska och praktiska ämnen som kretsar kring vad det innebär att förbättra livet för kännande varelser och hur vi kan göra världen bättre.

Många kritiker till utilitarismen menar att den inte är möjlig att implementera och detta är något man vill försöka motbevisa med det nya uppslagsverket. Arbetet har dock precis kommit igång och hur lyckat det bli beror givetvis på hur många som engagerar sig. Är du intresserad är det alltså bara att sätta igång och skriva  🙂

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om utilitarism.

Ludvig Lindström

2 Responses to “Nytt utilitaristiskt uppslagsverk”

  1. Elisabeth skriver:

    Var inne och tittade på länken och finner en hel del intressant. Jag är fortfarande avvaktande till Wikipedia, ( är nog lite för källkritisk ibland). Hur trovärdigt är innehållet i det som hittills skrivits inom området tycker du? Stämmer faktan?
    Mvh
    Elisabeth

  2. Det är bra att vara källkritisk. Har inte läst så mycket på Wiki Felicifia än men det jag läst tycker jag verkar hålla en hög kvalitet och det finns ju dessutom en hel del källhänvisningar.

Leave a Reply