Goda nyheter under det senaste dygnet

Planeten fortsatte att vrida sig runt sin axel som vanligt, med resultat att solen gick upp överallt på jorden. Miljarder fåglar sjöng och ett oändligt antal blommor blommade.

Jorden välsignades med 340 000 helt nya ljuvliga människobarn. Intelligenta, kärleksfulla och mycket modiga handlingar utfördes varje sekund någonstans på jorden.

Miljoner människor avstod från att säga eller göra något elakt. Hundratusentals nya, verkligt bra idéer kläcktes. Miljarder människor skrattade, lärde sig något nytt, rörde med ömhet vid varandra, älskade livet någon stund och vägrade att ge upp.

Hedda Waldenström

1, 2, 3, 4, 5
1
, 2, 3, 4, 5
1
, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Tags:

4 Responses to “Goda nyheter under det senaste dygnet”

 1. Filip Fors skriver:

  🙂 Min far brukar ibland säga att det är otroligt att samhället fungerar så bra som det gör. Att så många människor kan komma överens och samarbeta.

  Att händelserna i Norge berör oss så starkt beror delvis på att sådana saker inträffar så sällan. Det vanliga är trots allt de flesta av oss är glada och snälla. Det här inlägget påminner oss om det. 🙂

 2. sara edvardson ehrnborg skriver:

  Tack för fina ord. Utan krus och pretentioner lägger sig dina ord fint i mitt hjärta och jag inser för första gången på tre dagar att det är viktigt att se. Jag tycker om föregående kommentators ord också. Tack bägge två.
  Sara

 3. Peter Andersson skriver:

  Varifrån hämtade du siffran 340 000? Jag vet att den ligger i det riktiga området, mellan 300 000 och 400 000, med ett födelseöverskott på runt 200 000 per dag när man räknat bort dygnets döingar (vilket blir cirka en miljard människor plus på femton år). Jag har tidigare letat efter en bra källa på dessa siffror – vilken är din?

 4. Peter Andersson skriver:

  *bump*

Leave a Reply