Lyckoaktivist.se lanserar ny hemsida och projektet Bättre Skolor

Med snart 50 föredrag, kurser och workshops som nått över över 3000 deltagare har vi förändrat mycket av hur vi arbetar i Lyckoaktivist.se och vi vill att förändringen även ska synas på hemsidan. Sagt och gjort, nu är nya sidan uppe. Här hittar du inte bara en videosida för lyckoforskning och vår Bucketlist (projekt vi vill genomföra innan vi dör) utan även saker som berättelsen bakom initiativet, våra tjänster och en ny blogg.

Logo 300dpi 3D vit skugga

Lyckoaktivist.se grundades av Erik Fernholm 2009 och är ett socialt företag som arbetar med tillämpad lyckoforskning för att skapa positiv förändring i samhället. Som socialt företag så är syftet inte vinst till ägarna utan förändring till samhället. Vårt syfte är att med psykologisk kunskap förverkliga människors potential att bli mer medvetna och välmående. Sättet vi gör detta är många: Utbildningar, föredrag och coaching eller appar och lyckoaktioner. Oavsett form görs empirisk kunskap om välmående och utveckling lätt att förstå, uppleva och använda.

Skärmavbild 2011-05-04 kl. 11.54.45

Teamet från Lyckoaktivist.se har sett över var Positiv Psykologi gör mest nytta och en av platserna verkar vara i skolan. Skolverket, Statens offentliga utredningar med flera visar en ökad psykisk ohälsa och sämre betyg. Forskning visar också att lärare med rätt verktyg kan påverka situationen mycket och det är dessa evidensbaserade verktyg Bättre Skolor erbjuder i en lärarfortbildning. Bättre Skolor riktar sig främst till gymnasieskolor men andra skolor har även möjlighet till fortbildningen. Lyckoaktivist.se utvecklar även en App som kan komma att användas för att stärka gymnasietjejer i samband med projektet.

Erik Fernholm

3 Responses to “Lyckoaktivist.se lanserar ny hemsida och projektet Bättre Skolor”

 1. Elisabeth skriver:

  Jag har varit inne på er hemsida och blogg och läst. Det ser snyggt och intressant ut. Jag tycker om konceptet socialt företag och funderar över hur det fungerar rent ekonomiskt. Men hur gör ni med lön, för lön måste ni ju ta ut? Era tankar kring Bättre skolor är också spännande, men jag kan tänka mig att behovet finns i flera offentliga verksamheter. Bra gjort tycker jag med en intervju med statsministern om lycka. Heja er!

 2. Filip Fors skriver:

  Bra initiativ och mycket proffsig hemsida. 🙂

 3. Erik Fernholm skriver:

  Hej Elisabeth!

  Tack för de peppande kommenterarna!

  I ett socialt bolag så är tanken att ta ut lön som vanligt men att vinsten i bolaget går tillbaka till att skapa förändringen som bolaget syftar till. Min upplevelse är att det är ett mycket bra sätt att driva ett företag när människorna som arbetar med det verkligen brinner för frågorna, passionerade människor som jag själv gillar inte riktigt tanken av att någon annan gör profit på mitt arbete som skulle kunna gå till bättre saker.

  Erik

Leave a Reply