FN: Lycka är viktigast

FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon visade sitt stöd för Earth hour och uppmanade folk att fira och ”skydda planeten för att säkerställa mänskligt välbefinnande”.

Relaterat: Reinfeldt verkar osäker på om hans politik gjort Sverige lyckligare.

Göran Hådén

Tags:

2 Responses to “FN: Lycka är viktigast”

  1. Peter Andersson skriver:

    Vi är så jävla ägda av elbolagen att de flesta inte ens fattar när de hånar oss rätt upp i nyllet. Några timmar efter Earth Hour gick vi över till så kallad sommartid, vilket är en vacker poetisk omskrivning för att frivilligt åter låta det vara mörkt ute när man kliver upp på morgonen för att gå till jobbet, så då måste man fläska på med takbelysning inomhus igen lagom när man hade börjat vänja sig vid att det räckte med ljuset från soluppgången, vilket neutraliserar effekten från hela Earth Hour redan första morgonen efter, för att inte tala om den psykiska effekten, det vill säga hur mycket tröttare man känner sig när man måste ut ur huset och iväg till jobbet/skolan medans det fortfarande är mörkt, jämfört med när man dagarna innan fick göra det rätt in i den första morgonsolen. Varje år tjänar elbolagen extra på att morgonmörkret förlängs med en hel månad – och att vi utan att tänka på det särskilt mycket ändå innerst inne blir lite mindre lyckliga på vägen till jobbet i mörker istället för i gryning. Jag föreslår att lyckobloggen skall börja kämpa för omvänd sommartid, vrid klockan åt andra hållet så att det blir ljusare tidigare på morgnarna under längre del av året istället!

  2. Erica Osterman skriver:

    Peter – Eller så lyssnar man på alla de som blir lyckliga över att få komma hem från jobbet och ha ytterligare en timmes dagsljus kvar att utnyttja till en solig promenad eller löprunda (inklusive extra D-vitamin). När jag går upp vid 6 så är det redan ljust ute. 🙂

Leave a Reply