Världens lyckligaste DJ?

Många känner sig inte säkra på att leva vidare efter döden. Är det då inte lite märkligt att inte fler tar ut svängarna som mannen nedan? (enligt egen utsago är han inte drogpåverkad)

Tyvärr har inte några vetenskapliga undersökningar kunnat göras på just den här typen av beteende, eftersom det statistiska underlaget har varit för litet ;)

Dock har klippet ovan givit upphov till en hel del uppföljare och parodier. Vad sägs till exempel om polka-versionen:

Eller matchande hysteriskt tempo:

Bra motion får han på köpet. Kanske något att pröva själv, eller vad tror ni?

Göran Hådén

Tags: ,

2 Responses to “Världens lyckligaste DJ?”

 1. Lars skriver:

  Jag tror, helt seriöst, mycket på detta. Som du skriver, Göran, så finns det för lite forskning. Något som är väl utforskat är leendet. Där flera studier som tydligt visar att även konstgjorda leenden skapar lycka och glädje. Det underbaraste exemplet är kanske studien där man studerade 10 ”kroniskt” deprimerade kvinnor. De hade varit deprimerade mellan två och bortåt 10 år och psykiatrin hade nästan gett upp. Dessa kvinnor fick genomgå en test där man sprutade in ett medel runt munnen, som låste deras ansiktsuttryck, så att de bara kunde le. Efter ett fåtal månader hade nio av de tio kvinnorna blivit av med sin depression och den tionde kvinnan hade visat på en viss förbättring

  Från leendet är nästa steg skrattet. Jag går själv på skrattyoga varannan till vart tredje vecka. I sanningens namn beter vi oss inte så väldigt mycket mer normalt än på videoklippet. Du kan se oss i TV-serien om lycka i TV2 tisdagar 21:30. Det är inte, från mina egna erfarenheter, någon tvekan om att skrattyogan ger effekt. Anledningen att jag inte går oftare är att det inte behövs. Hormonkicken, endorfiner tror jag, räcker så länge att det känns som överdosering att gå varje vecka.

  Jag ska gå på improvisationsteater också, sen kanske jag är lika galen?
  Absolut. Det här ska man ta seriöst, att det sen är lite komiskt också är inget fel.

  Kram/Lars

 2. Göran Hådén skriver:

  En till som tar ut svängarna:
  http://www.youtube.com/watch?v=wH54zvWKuBU

Leave a Reply