Lyckojakt i ny programserie på SVT

Jakten på lyckan. Så heter den åtta avsnitt långa tv-serien vars första avsnitt sänds tisdag 18 januari kl. 21.30 på SVT2.

Programledaren Hanna Hellquist verkar lite skeptisk till lyckojakten, men ska ändå testa allt från delfinsim till skratterapi, träffa lyckoforskare som lyckobloggens Filip Fors, samt se om lyckan i Gnesta kan öka med hjälp av vetenskapliga lyckostrategier.

Programmets hemsida sprider en del kunskap som kanske inte är någon nyhet för trogna läsare av lyckobloggen, men det är förstås roligt att budskapet sprids. På hemsidan kan man också göra ett enkelt lyckotest och skicka in sina egna lyckotips.

Förhoppningsvis kommer den här programserien bidra till att det pratas mer lycka än vanligt runt landets fikabord den närmaste tiden, så passa på att lyfta diskussionen du också!

Göran Hådén

Bonusinfo: Nationalencyklopedin om lyckojakten.

Intressant? Andra om , , psykisk ohälsa

Tags: ,

3 Responses to “Lyckojakt i ny programserie på SVT”

 1. Ska bli riktigt intressant att följa de här programmen! Även vår lyckobloggare Boel Björkenwall är med i ett av programmen där hon pratar om lycka och kost.

 2. Lars skriver:

  Kl 21:30 står det på programmets hemsida

 3. Lars skriver:

  Skrattyoga, Carolines af Ugglas kör, simma med delfiner och att lära av Filip och Bengt är exempel på vad Hanna tar upp. Detta gör jag redan. Krampartyn verkar spännande. Det har jag inte prövat.

  Tror ni att hon kan få Gnesta att bli lyckligare?

  Verkligt kul att ett media med så stor genomslagskraft som TV tar upp lyckofrågan.

  Kram/Lars

Leave a Reply