Perspektiv

perspektivTidigare i denna blogg fick jag frågan om vad som gör mig lycklig och svarade då: ”tillstånd av klarsynthet, då jag får perspektiv på mig själv och min tillvaro och mina prioriteringar faller på plats.” Dessa stunder kännetecknas av att jag ser klart på vad som känns meningsfullt för mig och jag släpper småaktigheter som får oproportionerligt mycket plats. I dessa stunder känns mina utmaningar små och jag fokuserar snarare på vad jag kan ge till andra. Men som sagt: dessa är enbart stunder. Större delen av min tillvaro tillbringar jag inte i detta ”tillstånd av klarsynthet”. Även om jag hela tiden blir bättre och bättre på det.

Jag har en kompis som hjälper mig få perspektiv på min tillvaro. Han har sjukdomen ALS och hans vardag ser väldigt annorlunda ut jämfört med min. Skulle jag byta min vardag mot hans så skulle de utmaningar jag tampas med vara helt irrelevanta. De skulle vara som bortblåsta. Kanske skulle jag rentav önska mig en tillvaro där jag hade möjlighet att tampas med mina nuvarande utmaningar.

Han skriver en blogg som du hittar på http://nattgammalis.wordpress.com/. När jag läser den inspireras och förundras jag av hans styrka och mod. Genom den får jag ta del av en vardag som påminner mig om att ta vara på min egen. Kanske kan den göra samma sak för dig.

Feliks Wallenrodhe

6 Responses to “Perspektiv”

 1. Carolina skriver:

  Tack för inspirationen! Jag siktar på att 2011 blir mitt år av klarsynthet, iaf i stunder.

 2. Feliks skriver:

  Låter fint Carolina! För varje gång du lyckas hitta din klarsynthet, om så bara för en liten stund, så blir det lättare för dig att hitta den igen.

 3. Nicole skriver:

  Jag försöker ha en ”tacksamhets-session” så ofta som möjligt, påminna mig om allt jag har att vara tacksam över. Om jag mår dåligt så mår jag faktiskt bättre efter en sådan session. Det finns guldkorn överallt som lätt försvinner i dimman

 4. Feliks skriver:

  Låter som att du funnit en fungerande metod där Nicole. Och tänk – den är helt gratis! 🙂

 5. Carolina skriver:

  Vilken liten familj vi är <3

 6. Nicole skriver:

  Bästaste familjen, kramar <3

Leave a Reply