Yoga, mindfulness och meditation i fokus för ny lyckobloggare

Anna in actionYtterligare en Anna har anslutit sig till raden av lyckobloggare. Anna Gordh Humlesjö är yogalärare med över 10 års erfarenhet av yoga och meditation. Hon är utbildad för flera internationellt renommerade yogalärare, bland annat Shiva Rea, och hon har studerat Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) med Ferris Urbanowski.

Anna driver företaget Yoga Dance Flow som ger workshops inom dans, yoga och positiv psykologi. För närvarande vidareutbildar hon sig inom lyckoforskning och kognitiv neurovetenskap vid högskolan i Skövde på det 3-åriga programmet Psykologisk Coach. Hon sitter även i stylelsen för Sveriges Akademiska Coacher som är en förening för studerande och utbildade vid detta program. Anna är också aktiv i Charity International och samarbetar med Lyckoaktivist.se.

För er nyfikna lyckobloggsläsare kan jag flagga för att det kommer en mini-introduktionskurs i mindfulness i hennes kommande blogginlägg. Anna svarar naturligtvis även hon på frågor från er alla.

Ludvig Lindström

11 Responses to “Yoga, mindfulness och meditation i fokus för ny lyckobloggare”

 1. erik.fernholm skriver:

  Härligt!! Välkommen till bloggen Anna!

 2. Ja, verkligen kul att du börjat blogga här! Ser fram emot mindfulness-kursen! När i tiden har du planerat att den ska gå av stapeln?

 3. Ska bli intressant att ta del av din kunskap och erfarenhet! Välkommen!

 4. Jättekul! Ser fram emot Annas inlägg.

  Mer mindfulness, yoga och meditation åt folket! 😉

 5. Anna Gordh Humlesjö skriver:

  Tack, roligt med era inspirerande kommentarer! Känns jättekul att börja blogga här:) Jag kommer att ge tips kontinuerligt om enkla övningar i Mindfulness som man kan testa i sin egen vardag, men en specifik liten intro-kurs i mindfulness planeras som en liten julklapp till lyckobloggens alla läsare närmare julafton:)

 6. Härligt att ha dig med här i gänget Anna! 😀

  Kram / Boel

  ————————–
  http://www.viability.se
  boel@viability.se

 7. Feliks skriver:

  Välkommen Anna! Väldigt kul att ha dig här. Ser också fram emot lite mindfulness.

 8. Lars skriver:

  Det här kan ge en väldigt spännande dynamik, Anna! De uråldriga sinnliga insikterna från Yoga och meditation ”mot” (menar inte mot) den moderna lyckoforskningen. Jag ser verkligen fram emot detta, Anna.

  Läser själv just Jon Kabat-Zinns ”Vart du än går är du där”. Jag älskar det vackra språket i boken, trots översättningen. Språk är tankar, är en del av sinnet.

  Jag ägnade mig åt yoga under många år i ungdomen.

  Kram / Lars

 9. Anna Gordh Humlesjö skriver:

  Hej! Tack för ännu mer inspirerande kommentarer!:) Det är verkligen spännade att studera yoga och lyckoforskning parallellt för det är ofta (inte alltid, men ofta) slående lika… Kul Lars att du gillar Jon Kabat-Zinn, hans forskning kommer helt klart att vara ett återkommande tema, hans insats som ”brobyggare” mellan traditionell skolmedicin, lyckoforskning och den buddhistiska mindfulness traditionen är ovärdelig. Kramar till er alla!:)

 10. Lars skriver:

  Intressant Anna!
  Jag fick en rekommendation när jag sökte en bok om mindfulness att välja Jon Kabat-Zinn, något jag inte ångrar. Därifrån blev jag lite förvirrad när jag såg att han har skrivit en hel del. Det blev svårt att välja bok. Jag har inte läst så långt än, men denna bok verkar bara handla om mindfulness. Det här med brobyggandet låter mycket spännande. Har du ett att tips på någon annan bok från honom som fokuserar på detta?
  Tipset fick jag för övrigt från en kvinna i Nya Zeeland, som har som mål att regelbundet meditera 2 timmar per dag. Ska bli intressant att följa!

  Kram / Lars

 11. Anna Gordh Humlesjö skriver:

  Hej Lars, Kul fråga! På mitt nya inlägg finns en länk till en föreläsning med Jon, där han talar om just integrationen av mindfulness i den västerländska skolmedicinen. Det finns även andra super intressanta video-föreläsningar om Mindfulness där. Alla hans böcker är bra men jag kommer att tipsa om lite andra böcker på de temat också fram över:) Kram Anna

Leave a Reply