Lyckobok USA:s mest sålda bok

Amerikanska bästsäljarlistor toppades länge av en bok som heter ”The happiness project” (Lyckoprojektet) i vilken författaren Gretchen Rubin säger sig ”provköra” olika former av livsvisdom från Aristoteles fram till Oprah Winfrey. Hennes undertitel lyder ”varför jag sjunger på morgnarna, städar mina garderober, grälar konstruktivt och läser böcker.”

Om den och andra lyckoböcker hade Svenska dagbladet igår en lång artikel som finns att läsa här.

Själv rekommenderar jag Sonja Lyubomirskys bok Lyckans verktyg till de som redan är på julklappsjakt 🙂

Andra om SvD:s artikel:
Lyckan kommer, lyckan går …

Lyckojakt som hobby

Om jag fick välja…
Vad är lycka – europeiska excerpter

SOU 2010:62, JEREMY BENTHAM I NY TAPPNING

En alldeles lycklig morgon

Göran Hådén

Tags:

5 Responses to “Lyckobok USA:s mest sålda bok”

 1. David skriver:

  Vän Av Ordning vill bara påpeka att Dora Russells (född Black) bok hette ”The right to be happy”, inte ”the right to happiness” och finns att läsa här: http://www.questia.com/library/book/the-right-to-be-happy-by-dora-russell.jsp

 2. Lars skriver:

  Boken tycks ställa mer frågor än svar. …och visst det finns en skönhet i det också. Det sätter igång tankar, blir lite filosofiskt, som en kväll med lite vin i glada vänners lag.

  På tal om böcker. Jag har blivit rekommenderad: ”Lyckoformeln: Vad vetenskapen kan lära oss om lycka” av Stefan Klein. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127115801

  Är det någon som läst den boken och kan ge sin värdering? Jag tror den fokuserar lite mer på vad som händer i hjärnan, hormoner, hjärnan möjlighet till förändring o.s.v.

  Ett upplyftande citat från boken är för övrigt:
  ”en vuxen människas hjärna fortsätter att förändras. Varje gång vi lär oss något förändras hjärnan. Det innebär att vi kan öva upp vår naturliga fallenhet för positiva känslor på samma sätt som vi lär oss ett främmande språk.”

  En lycklig Lars

 3. Göran Hådén skriver:

  Jag har läst Lyckoformeln. Det är inte den bästa lyckoboken, men den är relativt lättläst, trevlig och har en del tänkvärdheter som jag hittills inte sett på annat håll.

 4. Carina skriver:

  Göran! Blir nyfiken på vilken bok/böcker som du tycker är bästa lyckoboken

 5. Göran Hådén skriver:

  Min favorit är Lyckans verktyg av Sonja Lyubomirsky: http://www.lyckobloggen.se/?p=421

  Vill man ha en lättläst och väldigt trivsam bok om lyckans roll i samhället, så rekommenderar jag Thomas Hylland Eriksens bok Jakten på lycka i överflödssamhället: http://www.lyckobloggen.se/?p=369

Leave a Reply