Musiken är nyckeln till ett glatt humör

hot party

När jag känner mig nere och behöver lite glädje i tillvaron har jag många knep att ta till, vissa fungerar ibland och vissa inte. Men det beror helt på tillfälle och varför jag har en svacka i humöret.

Men ingredienserna till min favoritmetod för att höja humöret är följande:
– Bra musik (som du kan dansa och sjunga med till)
– Stort utrymme eller en bil (beror lite på)
– Inte några grannar som stör sig av hög musik och dunkande i taket.
– Barnasinnet
– En röst som håller i alla väder
– Rörlig kropp

Har du allt som behövs? Tveka inte då att följa med i mitt tips.

Vi börjar med alternativ 1.
Säg att du är hemma, behöver höja upp ditt humör för stunden. Skruva upp musiken på datorn eller vart du nu spelar din musik och välj en av dina favoritlåtar just nu.
Gör sedan plats för att röra på dig, starta musiken och nu är det bara din fantasi som sätter stopp. Hoppa, skutta, flaxa med armar och ben, åla på golvet, släng med huvudet. Ja rör dig till musiken och låt ingenting hindra dig. Dansa det tokigaste du kan – jag lovar att du kommer att få ett leende på läpparna.

Alternativ 2.
Du sitter i bilen (helst ensam så inte någon annan riskerar att bli döv eller liknande).
Skruva upp volymen på stereon, starta din favoritlåt (precis som alternativ 1) och nu är det bara att skrika med. Det är bra om det är en låt som du verkligen kan texten på, för det blir så mycket roligare då. Skrik ut texten, sjung för full hals. Bry dig inte om hur det låter, få bara ur dig texten. SJUNG UT! Det kommer definitivt få dig att slappna av och bli mer lugn efteråt.

Dessa två alternativ använder jag mig ofta av när jag behöver höja upp mitt humör lite – och det funkar. Nu kan jag inte lova till hundra procent att det fungerar för alla. Men prova ; jag är säker på att du får ett gott skratt.

Emelie Jonsson (Vinnare i lyckobloggens tävling 2010).

4 Responses to “Musiken är nyckeln till ett glatt humör”

 1. […] välmående och välbefinnande. « Mer om sambandet mellan inkomst och lycka Musiken är nyckeln till ett glatt humör […]

 2. Lars skriver:

  Vackert Emilie
  ..och det är också helt vetenskapligt bevisat att musik framförallt höjer oxitosinhalten, vilket ger lycka och samhörighet. Skriker man högt, så höjs säkerligen också halten noradrenalin, som också får en pigg och glad.
  Emilie, om du möjligen bor i Stockholmstrakten, så vore det roligt om du kunde gå på Caroline Af Ugglas kör i Filadelfiakyrkan i Stockholm på tisdagar med start den 21 september. Det är sådana som Du, som Caroline vill ha i kören. Folk som inte bara sjunger med munnen utan med hela kroppen och alla sinnen.

  Kram/Lars (2.a i tävlingen)

 3. Cecilia skriver:

  Kan inte annat än hålla med om att det är en otroligt bra metod för att bli glad(are)!

 4. Nina skriver:

  Jag håller med dig! När jag är lite deppig lyssnar jag på Klara Kazmi. Alla hennes texter är så konstruktiva och upplyfftande. Fär en sån livsglädje varje gång hennes skiva är på 🙂 Önskar att det fanns ännu mer glad musik, men det kommer nog för det behövs i dessa tider! Tack fr en fin blogg.
  /Nina

Leave a Reply