Mer direktdemokrati?

Online-röstning

Riksdagsvalet närmar sig. Ett val som sker en gång vart fjärde år och en dag då vi medborgare verkligen får vara med att bestämma åt vilket håll vi vill att Sverige ska gå. Frågan är dock om vi inte får vara med och bestämma lite för sällan.

Forskning tyder nämligen på att direktdemokrati kan bidra till att göra människor lyckligare. I de kantoner i Schweiz där man ofta har folkomröstningar är man till exempel lyckligare än de där man inte har det. Dock är det lite oklart om det just är folkomröstningarna som är den bidragande orsaken till lyckodifferensen. Lyckoforskning visar dock att vi generellt sätt mår bra av att själva få vara med och styra och påverka våra liv.

Vad tror du? Skulle mer direktdemokrati göra dig lyckligare?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ludvig Lindström

One Response to “Mer direktdemokrati?”

  1. MrPerfect72 skriver:

    Jag driver fram mer direktdemokrati genom att vara medlem Aktiv Demokrati – Partiet foer kontinuerlig direktdemokrati och eftersom jag tror att det leder till ett baettre samhaelle, mer hederlighet och fred i vaerlden kaenns det som jag har ett syfte och maal i livet. Det goer mig lycklig. =D

    http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/07/27/ett-demokratiskt-tal-till-nationen/

    /MrPerfect72

Leave a Reply