Lyckomingel med Mona, Lars och Peter

Mona och Ludvig

Idag var Charity International, representerat av Filip och mig, inbjudna till mingel med de rödgrönas partiledare här i Almedalen. Det var överraskande positiva tongångar när det gällde frågan om lyckans och lyckoforskningens plats i politiken. Både Mona Sahlin, Peter Eriksson och Lars Ohly höll med om att politiken i grunden syftar till att öka människors lycka och välbefinnande. De var även väldigt intresserade av den rapport vi släppte igår och av de konkreta politiska förslag som vi tagit fram.

Några citat från mötet med partiledarna:

-”Vi i de rödgröna har fört en del diskussioner om lycka och lyckoforskning”  Mona Sahlin

– ”Politikens uppgift är att bidra till människors välmående” Lars Ohly

– ”Verkar vara en intressant rapport” Peter Eriksson

Ludvig Lindström

11 Responses to “Lyckomingel med Mona, Lars och Peter”

 1. Simon skriver:

  Vilken framgång, grattis!

 2. Lars skriver:

  Grattis!

 3. Teija skriver:

  Hej!
  Var kan man få tillgång till er rapport?
  Kul att ni blev så intresserat emottagna.

 4. Göran Hådén skriver:

  Idag sa Miljöpartiets ena EU-parlamentariker Carl Schlyter att BNP bör ersättas med något i stil med att mäta lyckogenerering per resursenhet.

 5. Samuel Bohman skriver:

  Bra jobbat! Kul!

 6. Tack alla! Filip har gjort ett kanonjobb med rapporten och ni som inte redan har läst den bör definitivt göra detta 🙂

 7. Igår frågade jag MP:s språkrör Maria Wetterstrand om hon håller med Carl Schlyter om att vi bör mäta lycka istället för ekonomisk tillväxt. Svaret blev att BNP är ett alldeles för snävt mått och att det bör finnas en mångfald olika mått på framgång som informerar politiken. Frågan är förstås hur de olika målsättningarna ska prioriteras och över vilken tidsram. Politiken har en enorm potential att göra samhället mer rationellt agerande genom att hjälpa oss att sätta långsiktiga planer i verket, om vi bara kunde enas om att experimentera med olika lösningar i längre än fyra år.

 8. Sjukt bra jobbat med rapporten och all aktivitet under Almedalsveckan!

 9. Tack Fredrik!
  Kul att du varit i kontakt med Maria. Vilken typ av kontakt hade du, face to face, telefon eller nät?

 10. […] vare Charity har lyckoperspektivet uppmärksammats gång på gång på gång på gång i valrörelsen. TT har även ställt Reinfeldt till svars om lyckan. […]

Leave a Reply