Senare skoldagar kan öka lyckan

Samhället är idag anpassat till de cirka 15 procent av befolkningen som är morgonmänniskor. B-samfundet är en förening som finns för att verka för ett samhälle där ingen ska diskrimineras på grund av sin medfödda dygnsrytm. Det gäller förstås inte bara skolor, utan överallt. Ett enkelt sätt att öka lyckan, bekräftar en ny studie.

Läs mer här och här. Sömntips i allmänhet finns här.

Referens:
Owens, Belon, Moss. Impact of Delaying School Start Time on Adolescent Sleep, Mood, and Behavior. Arch Pediatr Adolesc Med. 2010;164(7):608-614.

Göran Hådén

Intressant? Andra om , , , , , ,

Tags: ,

One Response to “Senare skoldagar kan öka lyckan”

  1. Lars skriver:

    Det är inte ofta jag försover mig, men när det händer så brukar jag säga: ”Jag hade turen att försova mig idag” För visst är det ljuvligt och just de dagar man verkligen har försovit sig, så har man säkerligen fått några extra minuters djupsömn.

    Sommarkramar /Lars

Leave a Reply