Röstperioden förlängs – MP i klar ledning

Vilket parti har bästa lyckopolitiken?

För att få en bättre bild av hur ni lyckobloggsläsare värderar de olika partierna när det gäller deras kapacitet att skapa förutsättningar för en lyckligare värld så har vi förlängt röstningsperioden till och med den 8 augusti. Just nu har Miljöpartiet en massiv ledning medan övriga partier bara har några ströröster. Debattera gärna för- och nackdelar med de olika partierna när det gäller denna fråga. Rösta gör du längst ner i spalten här till höger.

Ludvig Lindström

6 Responses to “Röstperioden förlängs – MP i klar ledning”

 1. Rigmor skriver:

  För mig är valet självklart: Feministiskt Initiativ
  För att få en lyckligare och mera jämställd värld utan kvinnovåld, diskriminering och patriarkala härskartekniker!
  I de gamla/antika matriarkaten hittade man inga vapen vid utgrävningar.
  De behövdes inte.
  Man löste konflikter med kommunikation och empati!
  Fram för fler matriarkat igen!

 2. erik skriver:

  en mycket svår fråga då man för att besvara den, skulle behöva både kunskap om alla partier OCH hur de olika partiernas förslag stämmer överens med lyckoforskningens resultat. kan inte påstå att jag har någotdera..

  om jag inte minns helt fel var det någon av de framstående utilitaristerna (Mill eller Bentham) som argumenterade något i stil med detta:
  på sikt, när vi har fostrat altruistiska medborgare, är förmodligen ett socialistiskt ordnat samhälle att föredra. men fram tills dess bör vi rikta in oss på liberala lösningar (, då dessa med tillräckligt låga kostnader når ganska bra resultat?).

  ovanstående resonemang aktualiserar att den optimala politiska lösningen inte är skriven i sten. att lösningen mycket väl kan skifta tillsammans med den för stunden rådande kulturen och ”tidsandan”.

 3. Filip Fors skriver:

  Håller med dig Erik. Har alltid gillat den pragmatiska och icke-dogmatiska inställningen till politiska frågor i Mill och Benthams anda. Att inte låsa fast sig vid ideologier (vänster-höger) utan att fråga sig vad som praktiskt kan fungera (utan att bli för fantasilös och kort i tidsperspektivet för den skull).

 4. Daniel skriver:

  Kan det inte också vara så att Miljöpartister är de som tar lyckoforskning mest på allvar? Att då ha en omröstning på en site för lyckoforskning ger ju givetvis en markant fördel för Miljöpartiet.

 5. Göran Hådén skriver:

  Nu har TT skickat ut artikeln ”Fler impotenta under alliansstyre”, där de räknar upp hur olika hälsosiffror förändrats sedan den moderatledda regeringen tog makten. Men huruvida dessa har något samband med just vilka som är i regeringen just nu kan vi ju inte veta.

  När det gäller lycka, menar Reinfeldt att det är ett ”svårt begrepp” 🙂

  Hittills har SVT och Expressen nappat: http://www.expressen.se/Nyheter/1.2042643/fler-impotenta-under-alliansstyre

 6. Daniel skriver:

  De pratade om detta på radion i morse. De sa att det också har fötts fler barn under de blåas regering, vilket då borde innebära att desto fler impotenta, desto fler barn föds 😉
  Tror snarare det är den dåliga världsekonomin som gjort många deprimerade.

Leave a Reply