Australiensisk hundman löser upp min stress

hundman

Det var länge sedan jag skrattade så mycket som jag gjorde på jobbet idag. Detta efter att en kollega till mig visat följande klipp av en man från Sydney, intervjuad av Australiensisk TV: Australiensisk hundman

Känns som att klippet talar/skäller för sig själv, eller är det bara jag som har dålig humor? 🙂

I vilket fall som helst är det bra för oss att skratta. Flera vetenskapliga studier har visat att skratt har en positiv inverkan på vårt välbefinnande, bland annat kan det lösa upp spänningar och stress och minska risken för utbrändhet.

Visste ni förresten att den internationella världsskrattdagen infaller första söndagen i maj varje år? Då kan man passa på att skratta extra mycket.

Ludvig Lindström

7 Responses to “Australiensisk hundman löser upp min stress”

 1. Daniel skriver:

  Det var mitt nöje att visa dig och de andra det. Har själv inte skrattat så mycket på länge. Helt underbart klipp.
  Här är klippet som det var oediterat:
  http://www.youtube.com/watch?v=tc9DEB-5NcQ

 2. Lars skriver:

  Då är det hög tid att träna inför första söndagen i maj.
  Skratt Yoga varje onsdag kl 17:30 – 18:30 i Stockholm. Björngårdsgatan 1b i NBN, Nobba Brass och Nubbes lokaler på Söder. Det kostar några få tior.
  Jag har gjort det några gånger. Skrattet sitter i flera dagar i kroppen och man känner ett det sker en hormoniell förändring. Det lär framförallt vara endorfinhalten som höjs. Det är helt perfekt inför att man ska hålla föredrag eller genomföra en svår försäljning. Man får den här härligt glada utstrålningen.

  /Lars

 3. Lars skriver:

  Kan lägga till att klockslaget söndagen den 2 maj är kl 14.00 svensk tid. Hela världen skrattar samtidigt, så det är andra klockslag på andra ställen i världen.

  /Lars

 4. Vilket bra tips Lars! Men egentligen är det ju helt logiskt att det är bra att lösa upp spänningar med lite skratt inför till exempel en stor presentation. Vore kul med skrattyoga. Får kolla upp om de har nått sånt här i Malmö.

  Ska lägga söndagen den 2 maj kl 14 på minnet 🙂

 5. Daniel: Du höjde verkligen min lycka genom det klippet. Mer av sånt! 🙂

 6. Daniel skriver:

  Hittar jag mer ska jag visa dig dom så klart. Trots våra fighter på jobbet så tycker jag vi har väldigt roligt tillsammans.. eller kanske tack vare dom 🙂

 7. Daniel skriver:

  En till intervju med ”hundmannen”.. han är riktigt rolig och visar upp sin förmåga igen. Ett måste att ses!

  http://www.youtube.com/watch?v=BwzWTXiL0Ro

Leave a Reply