Sammanfattning av lyckokursens första vecka

gratitudes

I veckan testade lyckokursdeltagarna fyra olika lyckostrategier. Under måndagskvällen samlades man på campus och diskuterade hur lyckogörat fortgått. Övningarna var 1) tacksamhetsdagbok  2) uppmärksamma någonting du tar för givet 3) uttryck tacksamhet för andra och 4) formulera din bästa tänkbara framtid i skrift.

De övningar som deltagarna överlag ansåg gav mest, var de som av de flesta upplevdes som lite pirrigare och ovanliga. Det handlade om att föreställa sig och skriva ner sin bästa tänkbara framtid samt att ringa eller skriva vykort/ brev till en person som varit betydelsefull. Att skriva ner sin bästa tänkbara framtid gav för flera deltagare en del överraskningar, vissa saker framstod som mer viktiga än de tidigare trott när de enbart i tanken föreställde sig dem. Det lockade till leenden att läsa igenom vad man skrivit några dagar senare och det ger en tydlig bild att reflektera över och sträva emot i livet. Teman som deltagarna skrev om i framtidsbeskrivningarna var bland annat: familj, jobb, personlig utveckling och fritid.

Under diskussionen av övningen som handlade om att uttrycka sin tacksamhet för andra fick vi ta del av flera goda exempel, våra modiga deltagare gjort allt ifrån att ringa upp människor som stått dem nära och hjälpt dem framåt under viktiga delar av livet till att ringa gamla chefer och tacka för uppmuntran och stöd, Andra skrev vykort och brev till nära anhöriga där de beskrev hur tacksamma och glada de känner sig för att dessa människor finns i deras liv. Dessa och många andra härliga exempel delgavs och leenden spreds vid tanken på hur bra det känns att våga ta kontakt med med andra människor på det här sättet.

Sammantaget kände flera av deltagarna att det var lite nervöst att göra övningarna, i synnerhet att uttrycka tacksamhet till andra,  men det gav i slutändan mycket värme och glädje och i tanken har fler tacksamhetsbrev och samtal utformats, Kanske är det du som nu läser som lyfter luren och ringer?!! Att visa uppskattning kan vara mer betydelsefullt än du tror , både för dig och för den som du ringer eller skriver till! 🙂

Feliks, Lena, Jesper och Filip

2 Responses to “Sammanfattning av lyckokursens första vecka”

  1. Hej!
    Jag får mycket utav att vara med i kursen på distans. Jag skrev ett tacksamhetsbrev till Annika och Pelle som jag bor med i mitt kollektiv. Jag har tänkt flera gånger på att jag borde uttrycka hur mycket jag gillar dem men jag har inte kommit till skott. Nu på grund av kursen fick jag en spark i rätt riktning och skrev brevet och läste upp det för dem i förra veckan. Det var en hit!

  2. Riktigt kul att läsa att det gått så bra! Förhoppningsvis kan fler avdelningar inom Charity International hoppa på och göra något liknande.

Leave a Reply