Lyckliga veckan

Måndag. På kvällen kommer jag hem efter en knapp vecka i Wien. Det har varit några stimulerande dagar och jag var med vänner hela tiden. Ändå var det stor lycka att vara tillbaka hemma. Krama den älskade mannen. Borsta tänderna i det egna badrummet. Lägga huvudet på den välbekanta kudden.

Tisdag. Ringde en gammal bekant som lever ensam, inte är så frisk längre och nyss har fyllt jämna år. Eva blev glad för att jag kom ihåg henne. Hon bor många mil bort men kanske kan jag hälsa på till våren.

Onsdag. Lagade pumpasoppa, en rätt som serverades överallt i Wien. Hittade flera förslag på nätet men kokade till slut en egen version kryddad med vitlök och spiskummin. God varm soppa gör mig lycklig.

Torsdag. Började dagen som vanligt med att lyssna på P2. När jag var yngre gav jag mig inte så mycket tid att lyssna på musik. Nu tar jag varje tillfälle. Det är lycka att känna igen det musikstycke som spelas.

Fredag. Åkte in till Stockholm och såg Julie och Julia, en amerikansk film baserad på två sanna berättelser, den om diplomathustrun Julia Child som blir berömd kokboksförfattare och tevekock –- spelas här av underbara Meryl Streep — och den om unga New Yorkbon Julie Powell som under ett år lagar alla 524 recepten i Julias kokbok och bloggar om det. En rolig film att bli varm av.

Lördag. Bortbjuden till vänner på middag och ett parti Rappakalja. Kreativa svar haglade i luften, vissa skrattar jag fortfarande åt.

Söndag. Ett par kvinnliga vänner hos mig på eftermiddagen. Dessa två vill jag hjälpa att bli kunniga pomologer. Ingen tycker att det är roligt att bli äldre men lycka är att ha funnit yngre, intresserade personer att överföra sina erfarenheter till.
Pumpkin-Pile

Görel Kristina Näslund

Tags:

One Response to “Lyckliga veckan”

  1. […] för övrigt att ett inlägg på Lyckobloggen handlade om lyckliga veckan.  Här är ett citat. Ändå var det stor lycka att vara tillbaka hemma. Krama den älskade […]

Leave a Reply