Archive for januari, 2013

Wow!

måndag, januari 28th, 2013

Vi har alla någon gång upplevt hur vi blickat upp mot stjärnhimlen och slagits av förundran. Men visste du att upplevelsen av förundran är en biologisk lyckoboost som förändrar hjärnan? Hur ofta stannar du upp och tar in alla små och stora mirakel omkring dig? Här kommer lite inspiration som berättar ur ett vetenskapligt perspektiv, varför det är så viktigt att tillåta oss att förundras över livet.

Anna Gordh Humlesjö

Världsrekord i kramar

lördag, januari 19th, 2013

Gruppkram

På måndag den 21 januari är det Kramens Dag. Dagen firas för att uppmärksamma kramen och dess betydelse och för att vi ska få en chans att kramas lite extra.

Kramar medför flera bra saker:

  • De har en positiv effekt på din lyckonivå
  • De sänker blodtrycket och minskar nivån av stresshormonet cortisol, något som i sin tur minskar riskerna för hjärt- och kärlsjukdomar
  • De stärker relationen med personen du kramar

För att få igång kramandet lite extra har vi på GHO har skapat ett Facebook-event som du kan gilla. Genom detta lovar du att krama minst 5 personer under Kramens Dag.

Just nu har 747 personer gillat eventet vilket motsvarar minst 3735 kramar. Gilla du också och var med på alla tiders kramkalas! Klicka HÄR för att komma till krameventet.

Ludvig Lindström

Enkel ”så blir du lyckligare”-guide

onsdag, januari 9th, 2013

beHappy

Ludvig Lindström

Rolighetsteorin

fredag, januari 4th, 2013

Att beteenden kan förändras med hjälp av glädje är budskapet i den här reklamkampanjen. Genom att göra viktiga men kanske lite tråkiga saker som att källsortera, köra långsamt och ta trapporna istället för för rulltrappan roligare blir människor uppenbart mer intresserade av att göra rätt för sig och göra sunda val. Dessutom blir det en rolig lyckoboost i vardagen!

Tänk vilken skillnad det skulle göra om vi alla såg till att göra det roligare att gå till gymmet, deklarera, rösta, städa, gå upp på morgonen eller något annat som kan kännas lite motigt!  Och vilken möjlighet det ger oss att påverka och hjälpa varandra att skapa en bättre värld med lyckligare och sundare människor!

Det bästa är att det inte ens behöver vara svårt! Lite lekfullhet och fantasi (kanske i form av ett tävlingsmoment, lite musik eller ett skojigt ljud) är allt som behövs.

Linnea Molander
www.katchingcoaching.se