Archive for december, 2012

Rösta på Årets Lyckolåt 2012

fredag, december 28th, 2012

På GHO:s Facebooksida kan du nu rösta på vilken 2012-låt du tycker skänker mest lycka. Gör du det har du dessutom chansen att vinna skivan Friends of Electronically Yours. Vi i GHO har köpt in ett antal sådana och hela vinsten har, via Musikhjälpen, gått till vatten till barn som desperat behöver det. Tävlingen avslutas den 13 januari 2013.

Skivan innehåller nytolkningar av sjuttiotalshits från bland andra Deep Purple, Sweet, Neil Young och Curtis Mayfield Band. Rösta HÄR.

Ludvig Lindström

Nya mått på välfärd

måndag, december 17th, 2012

Idag släpps min rapport om alternativa välfärdsmått. Ett speciellt fokus ligger på lycka. Rapporten finns att ladda hem här.

rapport

Filip Fors (www.filipfors.se)

Motion & Relationer

söndag, december 9th, 2012

405466_10150516915951313_858314679_n-1

Två sätt att tackla (jul)stress.

God 2:a advent allihopa! 🙂

Anna Gordh Humlesjö

Positivt tänkande i snö-kaoset

onsdag, december 5th, 2012

När snön yr hysteriskt och tåg och bussar står stilla så är det mångas tålamod som prövas. Jag vaknade på morgonen igår för att åka iväg på ett jobb i Västerhaninge men min resa som borde ha tagit 1h 15min tur och retur visar sig ta hela 7 timmar!  SL visar i en hel timmes tid på skyltarna att pendeln minsann ska komma om en minut…..men det vet ju alla som bor i Stockholm att SL-minutrar är i en klass för sig.
Väldigt falsk marknadsföring helt enkelt. 😉
Och tillslut efter att ha slängt ut alla resenärer från pendeltåget med orden att varken tåg eller bussar kommer att röra sig ur fläcken så föreslår SL lite klämkäckt naivt att ”Det är nog bäst att ni går hem istället!”.  En bra idé för alla som bor i Västerhaninge kanske, men en mindre bra idé för de som råkar bo på andra sidan stan 😉

En finfin övning i positivt tänkande tänker jag.  För jag har ingen lust att stå och sura i en evig väntan på pendeltågsstationen.

snökaos

Så jag skrapar ihop en brokig skara sköna främlingar där på stationen och vi pulsar i halvmeter hög snö genom skog, över en stor och totalt översnöad kyrkogård och på snirkliga vintervägar i flera timmar för att kunna komma hem. Vi roar varandra med lite galghumor, har otippat kul, tar del av varandras livshistorier och får oss en hel del sköna garv där längs vägen!
Ingen verkar ha något större behov av att Birgit Friggebo ska komma dit för att  sjunga ”We shall overcome” 😉

Och istället för att komma hem arg och bitter så kommer jag hem på riktigt glatt humör. Mitt livs roligaste pendeltågsförsening!
Det finns inga problem – bara utmaningar! 🙂

Vad har ni läsare för knep i situationer då många tenderar att reta upp sig? Dela gärna med er!

Kram / Boel Björkenwall
Ansvarig för Global Happiness Organization i Sthlm, Hypnotisör, Hälsorådgivare, Föreläsare & Inspirationskonsult på Viability

Mail: boel.bjorkenwall@globalhappiness.com
www.viability.se
www.globalhappiness.com

Reaktioner på jul-aktionen i Stockholm

onsdag, december 5th, 2012

I Stockholm körde vi också en jul-aktion apropå den hysteriska shoppingen och stressen inför julen. Vi körde ett något mildare och mer kärleksfullt budskap på våra skyltar med texten:

”Åk hem och krama eller älska med varandra: 0 kr.

De viktigaste sakerna i livet är inte saker!”

vinter_i_sthlm11
Det blev fina samtal med människor vi mötte om kärlek, livet och lyckoforskning och många glada leenden. Flera blev nyfikna på Global Happiness Organization och undrade hur de kunde engagera sig för att sprida mer glädje. Vi talade mycket med människor om vikten av att värna mer om våra relationer i livet. En man berättade att han precis hade kommit på att han ville flytta ihop i ett kollektiv för att komma närmare människor.
Men skönast var nog den äldre damen som glatt sade ”Åååh vad rätt ni har!! Man behöver inte köpa en massa prylar………fast skosulor…..det måste man ha!” 🙂 Och det kan man ju hålla med om en sådan här dag när snön yr och det är kallt om fossingarna!

Kram / Boel Björkenwall
Ansvarig för Global Happiness Organization i Stockholm, Hypnotisör, Inspirationskonsult, Föreläsare och Hälsorådgivare på Viability

Mail: boel.bjorkenwall@globalhappiness.com
www.viability.se
www.globalhappiness.com

Sexig julkampanj?

onsdag, december 5th, 2012

Sexig skylt

Det närmar sig jul och som vanligt bjuder vi i Global Happiness Organization (GHO) på en liten julkampanj. Denna gången handlar det om sex på köpcentrum. Nä, det låter faktiskt mer vansinnigt än det faktiskt är.

I måndags satte lyckoaktivister i GHO, däribland jag själv, upp skyltar vid köpcentrum runt om i Sverige, bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Texten på skyltarna löd: ”Gå hem och ligg med varandra 0 kr”.

Syftet med aktionen var att uppmärksamma stressade julklappshandlande människor på att det går att använda sin tid betydligt bättre och billigare. Om vi istället använder vår tid och våra pengar till att investera i saker som gör oss långsiktigt lyckliga, som lyckocoachning, relationer, naturupplevelser och motion kan vi få en mycket bättre lyckoavkastning. Vissa njutningsfulla aktiviteter behöver heller inte kosta något, som en skön massage, en kram eller sex.

Andra långsiktigt lyckofrämjande aktiviteter och förslag på julklappar kan du läsa om HÄR.

Bilden ovan är från kampanjen på köpcentrumet Nordstan i Göteborg som även blev omskriven i den här artikeln från Göteborgsposten.

Vad tycker du om kampanjen? Sexig, kul eller rent av provocerande?

Ludvig Lindström